Sosyal Medya

Güncel

2. Abdülhamid’in torunu: FETÖ bize de teklif etti

II. Abdülhamid’in torunu Orhan Osmanoğlu, FETÖ'nün kendilerine de çok yaklaşmak istediğini söyledi.



Osmanlı hanedanının Ä°stanbul’da yaÅŸayan önemli üyelerinden II. Abdülhamid’in torunu Orhan OsmanoÄŸlu, 15 Temmuz gecesi yaÅŸananların bir darbe giriÅŸimi olmadığını söylüyor. “Ben 1980’i de gördüm. Bu ordunun içinde üniforma giymiÅŸ bir grubun yaptığı terör hareketiydi” diyen OsmanoÄŸlu, o geceyi şöyle anlattı:
 
‘BoÄŸaz Köprüsü kapandı, darbe var’ yazılı bir mesaj aldım ve ardından küçük kızımdan gelen ‘Dışarı çıkalım mı baba?’ mesajıyla havaalanına gittik. Bugün ErdoÄŸan’a yapılan komplolar dedem Abdülhamid’den bu yana sürekli devlet adamlarımıza yapılan komplolar. Dedem 1909’da dayanamadı ve tahttan indirildi. Menderes de aynı ÅŸekilde halk desteÄŸini alamadı ve asıldı. Ancak bugün durum deÄŸiÅŸti, biz darbeleri göre göre liderimize sahip çıkmayı öğrendik ve darbeyi önledik.”
 
‘GÃœLEN’LE GÖRÜŞTÃœK’
 
Orhan OsmanoÄŸlu, 1990’larda FETÖ/PDY terör örgütü elebaşısı gıyabi tutuklu Fethullah Gülen Ä°stanbul’dayken kendilerini çağırdığını ve babasıyla birlikte görüştüklerini söyledi. OsmanoÄŸlu, “Dershanelerin kapatılması olayından 2-3 yıl önce Cemaat’ten kimseyle görüşmemiz kalmamıştı. Kimseye randevu vermedik. Tamamen kopmuÅŸtuk” dedi. Cemaat’le yakın oldukları dönemde bir heyetin düzenli olarak kendilerine geldiÄŸini anlatan OsmanoÄŸlu, FETÖ’cülerin “Efendim devlette söz sahibiyiz. Savcılıkla ilgili iÅŸleriniz varsa hallettirebiliriz” diye kendilerine yaklaÅŸtığını, ancak tüm teklifleri reddettiklerini söyledi. OsmanoÄŸlu, ÅŸunları dedi:
 
“Bu üst aklın da Gülen olduÄŸunu düşünmüyorum. Öyle görünse de bunun arkasında 2 veya 3 devletin olduÄŸuna inanıyorum. Bugün biz 1.Dünya Savaşı gibi bir savaÅŸ veriyoruz. 15 Temmuz, Çanakkale’den sonra yazılacak bir destandır.”
 
Haberturk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.